Bitcoin kan bli ‘Digital Gold’ hvis Volatility Drops and Regulators Step in, sier Bridgewater Exec

Bridgewaters direktør for investeringsforskning Rebecca Patterson har sagt at bitcoin kan bli digitalt gull hvis kryptovalutas volatilitet synker og likviditeten forbedres med „reguleringssikkerhet.“

Bitcoin en „alternativ valuta“

Pattersons ord kom under et intervju med Bloomberg, først rapportert av Business Insider. Under intervjuet avslørte Patterson at hun ikke ville kalle Bitcoin Future en „alternativ valuta“ og argumenterte i stedet for at flaggskipskryptovalutaen ville være bedre sammenlignet med gull som en butikk av verdi.

Hun la til at hun mener bitcoin har potensial til å bli „digitalt gull“, men bare etter at problemer knyttet til volatilitet, likviditet og regulatorisk status er løst. Patterson påpekte at bitcoin som institusjonelle investorer ikke kan si „med tillit ennå“, vil være digitalt gull.

Flaggskipskryptovalutaen har verdi for investorer som en sikring mot fiat-valutainflasjon, da investorer ser på krypto mens de bekymrer seg for at fiat-valutaer mister verdien med „all denne sentralbankutskriften.“ For å få Bridgewater til å investere i kryptovalutaen, skrev hun, måtte noen få ting forbedres.

Ville Bridgewater trenge å se volatiliteten synke som

Per utøvende myndighet, ville Bridgewater trenge å se volatiliteten synke som „akkurat nå kan bitcoin bevege seg 10% på en tweet, det er ikke akkurat en rikdomsbutikk for de fleste institusjonelle investorer.

“ Videre vil firmaet måtte se større likviditet, noe hun mener kan komme fra „reguleringssikkerhet.“

Hun sa:

Jo mer du får et reelt reguleringsøkosystem som utvikler seg rundt bitcoin og andre valutaer, jo flere andre typer investorer vil være komfortable med å komme inn, det vil bringe likviditeten, og det vil redusere volatiliteten.

Det er verdt å merke seg at de fleste analytikere mener at tilsynsmyndigheter som går inn, kan hindre bitcoins vekst. Denne måneden hevdet finansminister Janet Yellen bitcoin er en „ekstremt ineffektiv“ måte å gjennomføre pengetransaksjoner på.