Bitcoin staat aan de rand van de afgrond…

Bitcoin heeft het gedaan. De nummer één in de wereld op het gebied van digitale valuta per marketcap heeft de $10.000 overschreden en handelt nu voor een indrukwekkende $10.800, waarbij alleen al in de afgelopen week een sprong van 11 procent werd genoteerd.

Bitcoin schiet verder dan $10.000

Waarom, ineens? Wat kan ervoor zorgen dat de munt zo snel omhoog schiet, en wat is er op zijn plaats waardoor de bitcoin mogelijk zijn huidige prijspositie kan behouden? Het is niet zo dat de bitcoin in 2019 de drempel van $10K niet heeft overschreden, en toch zijn de sprongen tot nu toe nauwelijks over de mark gegaan. Het resultaat is dat bitcoin er niet in geslaagd is om zo’n positie te behouden en vaak binnen enkele dagen of zelfs uren na het raken van $10K teruggevallen is in de $9.000 range (of lager).

Deze keer lijkt het echter een beetje anders te gaan. Ten eerste lijkt de FED een helleboog te hebben voor het vrijgeven van nieuwe stimuleringsfondsen voor de Amerikaanse bevolking die door het coronavirus wordt getroffen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de prijs eerder vorige week een piek bereikte. Daarnaast is er nieuws dat banken nu bewaardiensten mogen aanbieden voor klanten met digitale valuta.

De eerste garandeert een grote bundel geld die teruggaat in de economie – iets wat de Bitcoin Era kan stabiliseren en verder op de financiële ladder kan duwen. De tweede is een permanente vertakking van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde financiën. Dit kan de monetaire industrie in het algemeen versterken en crypto een sterker gevoel van legitimiteit geven.

Vijay Ayyar – hoofd van de cryptobeurs Luno – zegt dat veel van de institutionele handelaars van het platform nu overwegen om hun BTC-voorraden te verkopen aan kleinhandelaars en kleinere handelaren. Dit zal de prijs van het goed mogelijk naar een lager niveau tillen en het zo aantrekkelijker maken voor grotere handelaren die overwegen om hun weg naar de bitcoindmarkt te kopen.

Ayyar legt uit:

Dit lijkt niet te zijn gebeurd. Wat we hebben ontvouwd is een potentiële heraccumulatie door grote spelers, samen met kleinere handelaren in een poging om BTC hoger te duwen voorbij 10K en meer voorbij 10.5K, wat het grote weerstandsniveau is, waar BTC het laatst een high in heeft gezet. We hebben het 10.5K niveau nog steeds niet doorbroken. Als dat gebeurt, loopt BTC waarschijnlijk tot $15K. Alle tekenen wijzen daar op.

Nou, dan… Als je bedenkt dat bitcoin nu voor iets minder dan $10.900 wordt verhandeld en op het punt staat om $11K grondgebied te raken, is het waarschijnlijk veilig om aan te nemen dat de valuta zal stijgen naar de $15.000 range, zoals Ayyar heeft gezegd.

Een Vaccin komt dichterbij…

Het goud staat ook op het punt om een nieuwe high van 2.000 dollar per ons te slaan, als eerbetoon aan het idee dat de bitcoin „digitaal goud“ is. Ayyar stelt verder dat hij er zeker van is dat bitcoin nog meer zal stijgen naarmate de wereld dichter bij de ontwikkeling van een coronavirusvaccin komt:

Een vaccin lijkt nu ook binnen handbereik. Geen enkele reden om op korte termijn bearish te zijn.